Bjorn's dagboek

24 september 2010

Na die vervelende prikken gelukkig toch ook fijne momenten!

Vanmorgen heeft mama gevraagd of ze de foto's mocht zien die van de schedelbreuken waren gemaakt. Tsjonge, wat zien zo'n foto's er ingewikkeld uit zeg! Gelukkig deed de dokter haar best om alles zo goed mogelijk uit te leggen. Je hebt dus niet alleen aan de rechterkant, maar ook aan de linkerkant een breuk. Verder hebben ze ook een breukje gevonden bij je nekwervels, die je mogelijk al hebt opgelopen bij een eerdere val in juli van dit jaar. Sindsdien had je immers meer nekklachten. Daarom willen de dokters nu toch gaan onderzoeken of er nog wel genoeg kalk e.d. in je botten zit. Daarvoor moest je vandaag bloed laten prikken. Helaas lukte het prikken echter niet al te best, laten we maar gerust zeggen helemaal niet! Er waren maar liefst drie langdurige pogingen en twee medewerkers voor nodig om een ader te vinden. Bjorn heeft zich werkelijk waar de longen uit het lijf geschreeuwd, vreselijk om dit als ouder aan te moeten zien, maar voor Bjorn was het natuurlijk het allerergste. Gelukkig kwam op dat moment net de post met daarbij ook een leuk cadeautje, een heus pijltjespistool waarmee Bjorn iedereen bekogelt die een dappere poging waagt om binnen te komen (dus bezoekers... wees gewaarschuwd, vraag maar aan meester Sjaak die het gewillige slachtoffer was en juf Loes die alles heeft gefilmd met de candid camera!). Bjorn krijgt nu fysiotherapie om zijn bewegingen weer wat op te bouwen. Dit valt nog niet mee. Bij het oefenen vandaag was hij weer erg duizelig. Morgen dus maar weer proberen! Al met al gaat het toch alweer wat beter met Bjorn. Ook bezoek is in overleg vanaf nu mogelijk.

23 september 2010

Het gaat de goede kant uit!

Vandaag ging het wonderbaarlijk goed met Bjorn. Hij had een goede nacht achter de rug en heeft alleen vanmorgen nog een keer moeten spugen. Bjorn gaf zelfs aan dat hij honger had. Een sneetje brood met pindakaas ging er goed in en daarna zelfs nog ietsje meer. De fysiotherapeut is langsgeweest met advies over hoe Bjorn langzaamaan zijn bewegingen kan opbouwen met als doel zijn evenwicht weer wat te herstellen. Feitelijk zou Bjorn meer op zijn rechterzij moeten liggen, maar dat hield hij na 10 minuten wel voor gezien vanwege de verklaarbare pijn aan die zijde van zijn hoofd.

Bjorn had tussendoor last van wat koorts. Inmiddels is bekend welke bacterie, nl. de pneumokok, hiervan de veroorzaker was. Hiervoor heeft men nu gericht een bepaald soort antibiotica ingezet en het irriterende goedje dat hij eerder kreeg hoeft hij gelukkig niet meer. Wel moest hij een drankje om de ontlasting weer op gang te brengen. Dit vond hij echter zo vies dat hij weigerde het te drinken. Gelukkig kwam mama met de oplossing. Zijn eigen vertrouwde drankje werd meegebracht van thuis en dat ging er samen met een flinke slok sinas wel goed in!

Bjorn heeft vandaag wat bezoek gehad. Dat ging goed. Hij kan weer wat lachen en is duidelijk aan de beterende hand. Tijdens het avondeten heeft hij kipfilet gehad. Ook dat ging er goed in. Morgen hopelijk weer een stapje verder in de goede richting...

22 september 2010

Een muur vol tekeningen en kaarten!

Vannacht heb je nog overgegeven en ook vanmorgen. De medicatie tegen de misselijkheid is aangepast. Vervolgens kwam er minder, maar had je wel nog de hele middag braakneigingen. Ook had je veel last van het binnenlopen van het vervelende goedje antibiotica dat je via het infuus werd toegediend. Vanavond om 19.00 uur toch weer overgegeven. Je was vandaag wel wat meer bij en hebt met veel belangstelling alle tekeningen en kaarten bekeken die je zusjes Anika en Sieta jou kwamen brengen, maar een lachje kan er (begrijpelijk ook) echt nog niet vanaf. Bjorn wil speciaal zijn klasgenoten nog even bedanken voor alle knutsels en hij gaat er echt alles voor doen om er over twee weken bij te kunnen zijn met het schoolkamp!

21 september 2010

The day after...

De eerste nacht is rustig verlopen. Bjorn reageerde goed op de controlemomenten. Hij is inmiddels van de intensive care af en ligt nu op kinderneurologie. Vanmorgen is hij echter wel weer begonnen met spugen en dit is zo’n beetje de hele dag doorgegaan. Tussendoor was hij flink uitgeput en heeft hij een beetje geslapen. De misselijkheid heeft te maken met het feit dat zijn evenwichtsorgaan is beschadigd en dat zijn lichaam door iedere minimale beweging al van streek raakt. Bjorn had via het infuus, dat hij sowieso nodig heeft tegen het uitdrogen, een medicijn gekregen tegen de misselijkheid, maar dat hielp niet. Omstreeks 18.00 uur ging het nog wat minder, want toen kreeg Bjorn opeens flinke koorts. De neuroloog was bang dat er ergens in het hoofd een bloedpropje vast was gaan zitten, dus is er wederom een CT-scan gemaakt. De uitslag van de CT-scan was goed. Wel zou Bjorn eigenlijk een ruggenprik moeten ter voorkoming van hersenvliesontsteking, maar zo’n ingrijpende prik leek zowel ons als ouders als ook de artsen vanwege het kwetsbare gestel van Bjorn niet verstandig. In plaats daarvan heeft hij er nu een nieuwe antibioticakuur bij. Hopelijk kunnen we daarmee weer een rustige nacht in. Tot zover voor nu.

20 september 2010

Schedelbasisfractuur...

Bjorn heeft vandaag een akelige val gemaakt tijdens de gymles van school en daarmee een schedelbasisfractuur opgelopen. Hij is gewoon over zijn eigen voeten gestruikeld, maar is daarbij dus wel helemaal verkeerd op de grond terecht gekomen. Bjorn ligt momenteel op de kinder intensive care van het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Hij wordt ieder half uur gewekt en papa blijft deze nacht bij hem. De breuk heeft het evenwichtsorgaan bij zijn rechteroor beschadigd. De hoop is dat deze functie door de hersenen kan worden gecompenseerd, maar daarover is nu nog niets te zeggen. Bjorn zal de komende dagen in Nijmegen blijven...