Bjorn's dagboek

10 augustus 2005

We vervolgen onze tocht door Noorwegen


Gisterenavond hebben we afscheid genomen van Esther en Thysia, die vanuit het TV-programma "Je leven in de steigers"een week met ons meereisden om een filmpje te maken van ons verblijf in Noorwegen. Vanmorgen zwaaien Paul en Franka ons uit en vervolgen we onze tocht door Noorwegen. Bjorn slaapt het grootste gedeelte van de reis. Voor Anika is zo'n lange reis in de auto een straf. Halverwege stappen we uit om een grote waterval van dichtbij te bekijken en een aantal prachtige foto's te maken. Er is een hotel voor ons geboekt in Vradal in het zuiden van Noorwegen. De weg er naartoe is schitterend, maar door alle bergen en haarspeldbochten kost het ons maar liefst tien uur om in Vradal te komen!

09 augustus 2005

Verschillende temperaturen in Noorwegen


Vandaag bekijken we een gletsjer van dichtbij en rijden we hoog de bergen in tot aan een groot stuwmeer. Wat is het hier koud zeg! Bjorn is duidelijk niet onder de indruk van al die sneeuw en wil niets liever dan weer naar beneden.




Even later zitten we verderop in de bergen te picknicken bij een temperatuur van 24°C. Ook smullen we van de heerlijke aardbeien, die we langs de weg kopen bij één van de zoons van Paul en Franka. Wat een prachtig land is Noorwegen!

08 augustus 2005

Wij genieten van de Noorse natuur!


Vandaag neemt Paul ons mee naar Urnes voor een prachtige boottocht. Onderweg zien we een prachtige waterval en zelfs zeehondjes. De schipper trakteert ons op wafels met room en jam. Bjorn en Anika mogen ook even aan het roer. De verrekijker is gezien het prachtige landschap en de zeehondjes favoriet bij Bjorn, terwijl Anika de boot van voren tot achteren wil verkennen.

07 augustus 2005

Bij Paul en Franka in Hafslo Hyttesenter

Vanmorgen om 9.00 uur zijn we aangereden vanuit het oostelijke Sjusjoen naar het westelijke Hafslo, alwaar we na de nodige bergen en haarspeldbochten om 17.00 uur arriveren. Hier zullen we drie nachten verblijven in één van de berghutten van Paul en Franka Fransen ( www.hafslotun.no ) met een meer dan prachtig uitzicht op de bergen en het water. 's Avonds (en ook de twee dagen die zullen volgen) eten we heerlijke paprikafrietjes!